Nieuwe leden

Ontdek je nieuwe hobby!


Wil je graag zingen? Dat kan bij ons!

Als je een hobby zoekt en nieuwe contacten en je vindt zingen leuk of interessant, dan moet je er echt eens aan gaan denken om je aan te sluiten bij een koor. Bij ons Shantykoor waar de factor gezelligheid, sociale contacten en dergelijke hoog in het vaandel staan. Het is niet nodig schroom of drempelvrees te hebben om naar de repetitie te komen. Je wordt direct opgenomen in de ‘koorfamilie’. Noten lezen is geen vereiste!

Na enkele keren voel jij je zeker thuis bij ons. Iedere maandagavond wordt van 20.00 tot 22:00 uur gerepeteerd in MFC De Botter te Kuinre. Hier komen mannen bij elkaar die allemaal plezier hebben in zingen. Halverwege de repetitie is er een pauze om de keel te kunnen smeren! Er wordt in een ontspannen sfeer hard gewerkt tijdens de repetitie en op een prettige wijze wordt het nieuwe repertoire ingestudeerd. Tijdens de zomervakantie (schoolvakantie 6 weken) heeft het koor ook vakantie!

Wat staat je te wachten:

– Je hoeft geen zangervaring te hebben.
Zangtechniek en muziekkennis wordt spelenderwijs eigen gemaakt.

Zodra je je aanmeldt bij het koor, kun je een periode meedoen met alle repetities. Voor die periode hoef je geen contributie te betalen Pas na deze periode neem je de beslissing of je door wilt gaan met zingen.

We hebben een repertoire voor een breed publiek en dat het zingen in ons koor aantrekkelijker maakt voor mannen van alle leeftijden.

Natuurlijk zijn  ervaren zangers ook welkom in ons koor.

– Je krijgt er een nieuwe contacten bij.

Regiokoor

In het koor is iedereen welkom. Het koor bestaat uit leden, die uit de verre omtrek afkomstig zijn.

Als je na het lezen van deze informatie de conclusie trekt: dat is iets voor mij, dan ben je van harte welkom op maandagavond om 20:00 uur in de Botter.

Wil je eerst meer informatie neem dan contact op met het secretariaat: e-mail: windjammerskuinre@outlook.com Telnr: 0561-451912

Zingen is gezond!

Zingen ontspant en geeft energie

Door te zingen kun je goed ontspannen en van zingen krijg je meer energie!

De positieve effecten van zingen

Zingen is ook fysiek goed voor je. Door de juiste ademhaling train je belangrijke spiergroepen en komt er meer zuurstof in je bloed. De ademhalingsspieren van mensen met een longaandoening zoals cystische fybrose, astma of COPD krijgen minder zuurstof, waardoor deze spieren verslappen en minder actief worden. Door te zingen kun je de ademhalingsspieren versterken en beter gaan gebruiken. Daarnaast geeft zingen je immuunsysteem een boost en maakt het je minder vatbaar voor bacteriën en virussen. Kortom, zingen werkt ontspannend, geeft energie en is op tal van manieren gezond, dat hebben we op een rij gezet: